Четвер, 28 Березня, 2024

Візит Володимира Зеленського на Хмельниччину: вже вдруге за 2020 рік

Володимир Зеленський навідується до всіх куточків України з робочими візитами. Вже вдруге за 2020 рік Президент України відвідав Хмельницьку область. Робоча поїздка передбачала проведення цілого ряду зустрічей, Володимир Зеленський ознайомився з будівництвом інфраструктурних проектів. Деталями робочої поїздки поділиться Хмельницький Yes.

Стратегія розвитку регіону до 2027 р.

Пресслужба ОПУ повідомила про участь Глави держави у презентації проекту «Стратегія розвитку регіону до 2027 року». В ході виступу Володимир Зеленський також ознайомиться з процесом реконструкції інфраструктурних об’єктів, котрі передбачені програмою «Великого будівництва». В робочий візит Володимира Зеленського входили також зустрічі зі студентами та представниками енергетичної галузі.

Володимир Зеленський «залетів» на АЕС у Нетішині, де поспілкувався з працівниками станції та чиновниками. Місцеві журналісти чекали понад дві години.

Візит на Хмельниччину

Стало відомо про приїзд Президента з соціальних мереж, інформацію згодом підтвердила Хмельницька ОДА. Деталей не було відомо. Окрім представників телеканалів нікому не можна було бути присутнім на робочому візиті. Це пояснили в пресслужбі обладміністрації так, що були акредитовані лише місцеві телеканали. Інші медіа через карантинні обмеженні не встигли вчасно акредитуватися, тому отримали відеоматеріали пізніше.

Почав Президент свій робочий візит з міста Нетішин, де зустрівся з працівниками енергетичної галузі. Порадував своїм візитом Володимир Зеленський студентів Хмельницького політехнічного коледжу. В рамках робочої поїздки передбачений візит до міста Сатанів.

Хмельницька АЕС

Її будівництво розпочали ще в 1981 році, а вже через 6 років запустили перший енергоблок. В 2004 році підключили другий енергоблок, а третій та четвертий ХАЕС розпочали ще в 1980-х роках, але так і не завершили. Добудувати два енергоблоки планували у партнерстві з Росією, в 2015 році угоду денонсували. Відновити будівництво блоків намагалися в 2013 році, вартість добудови оцінювали у 70 мільярдів гривень.

Володимиру Зеленському спочатку показали стенди з інформацією про перспективи добудови енергоблоків (мова йде про можливості виробництва 14 мільярдів кіловат-годин електроенергії щороку) з щорічним доходом у 9,8 мільярдів гривень. Це запустить процес будівництва, створить 100 тисяч нових робочих місць.

Після екскурсії Хмельницькою АЕС, Володимир Зеленський запланував брифінг, на якому Президент відповідав на запитання журналістів. Але перед цим поспілкувався з персоналом станції. Він зазначив, що обов’язково підготує указ, котрий стосуватиметься заходів по підтримці атомної енергетики, адже її в Україні підтримувати необхідно. Володимир Зеленський зазначив, що варто підтримати будівництво, після чого і запуск третього та четвертого енергоблоків.

До Хмельниччини Президент приїжджає вдруге. Вперше за цей рік Володимир Зеленський навідав наш край в червні 2020 року. Він проінспектував будівництво дитячого садочка, провів зустрічі в обласному центрі.

.,.,.,.