П’ятниця, 29 Березня, 2024

Головні дебати країни відбудуться на НСК «Олімпійський»: стартувало розповсюдження квитків

Володимир Зеленський розповів, про що не зміг домовитися з Петром Порошенком. Далі про це «Хмельницький.Yes».

Чи будуть дебати на «Олімпійському»? Чи зустрінуться два претенденти на пост президента України – Володимир Зеленський та Петро Порошенко? Ці питання обговорюють та турбують громадян вже не перший тиждень. І ось цей день таки настане. Вже цього тижня, в останню п’ятницю перед днем повторного голосування відбудуться наймасштабніші дебати за всю історію України.

Вчора, 16 квітня, під час брифінгу, речник штабу Порошенка Олег Медведєв заявив, що було укладено договір щодо оренди «Олімпійського» для дебатів. Про це повідомляє видання «УНН».

«Зранку укладено тристоронню угоду, яку підписали НСК «Олімпійський», представники виборчих штабів Петра Порошенка та Володимира Зеленського. Це тристоронній договір щодо оренди стадіону на вечір 19 квітня», – сказав речник штабу.

За його словами, Порошенко налаштований на серйозні дебати.

У свою чергу, Володимир Зеленський розповів, що команди кандидатів у президенти не можуть домовитися щодо кількості сцен на НСК «Олімпійський» та формату доступу людей на стадіон. Про це повідомляє видання «BBC.News.Україна».

Вночі Зеленський оприлюднив нове відео, в якому розповів про основні розбіжності з командою Петра Порошенка щодо організації дебатів.

«У нас продовжуються дебати з приводу дебатів. Спочатку всі сперечалися з приводу дати, потім з приводу НСК «Олімпійський», зараз нові умови команди президента», – каже Зеленський.

За його словами, штаб Порошенка наполягає на двох різних сценах на території стадіону.

«Як ви уявляєте дебати двох кандидатів на двох сценах?», – звертається Зеленський до глядачів.

У своєму відеозверненні зі стадіону Зеленський повідомив, що вже зараз кожен охочий може замовити безкоштовний квиток на дебати на сайті debaty2019.org.ua. Для цього потрібно зайти на сайт, обрати «Потрапити на подію», далі – «Безкоштовний квиток». На одну людину можна зареєструвати два безкоштовні квитки. Однак наразі функція з отримання безкоштовного квитка не працює.

За даними цього сайту, 19 квітня, о 16:00, відкриють вхід на стадіон. О 17:00, розпочнеться програма перед дебатами. А вже о 19:00 розпочнуться дебати між кандидатами на пост Президента України.

Але команда Петра Порошенка пропонувала розпочати дебати на «Олімпійському» о 16:00. За словами речника штабу Порошенка Олега Медведєва, о 19:30, глава держави має бути на «Суспільному», де о 20:00 повинні розпочатися дебати, передбачені законодавством. 

Отже, зовсім скоро ми побачимо головні дебати країни на НСК «Олімпійський».

.,.,.,.