Вівторок, 19 Березня, 2024

За які партії голосували хмельничани?

Вже відомо, що до Верховної Ради України увійдуть п’ять партій. А за які партії голосували мешканці міста Хмельницького? Дізнайтесь з yes-khmelnytskyi.com.ua.

Підрахунок голосів майже завершився і вже відомо, що п’ять партій точно увійдуть в парламент: партія чинного президента “Слуга народу”, “Опозиційна платформа – За життя”,  партія екс-президента “Європейська солідарність”, ВО “Батьківщина” та партія Святослава Вакарчука “Голос”. Такий вибір зробила Україна і свідомо чи несвідомо надала Володимиру Зеленському не лише великий кредит довіри, а й одноосібну владу. 

Та хмельничани прагнули побачити дещо інший список партій у Верховній раді. 

Отже, лідером у місті Хмельницькому, так як і по Україні стала партія “Слуга Народу” і за неї проголосувало 46,72% виборців міста. Друга місце подоляни віддали Всеукраїнському об’єднанню “Батьківщина” – 10,68%. Містяни також хотіли побачити у парламенті “Радикальну партію Олега Ляшка”, віддавши їй 7,30% голосів. За партію Петра Порошенка “Європейська солідарність”, яка, до речі, посіла четверте місце у хмельницькому рейтингу, проголосували 6,92%. Закриває п’ятірку лідерів “Опозиційна платформа –За життя” з результатом – 5,35%.   

“Сила і честь” Ігоря Смешка обігнала у Хмельницькому партію “Голос”. Вони набрали 4,69% і 4,10% відповідно. Лише 3,26% виборцям подобається “Українська стратегія Гройсмана”. За партію “Свобода”, до якої входить очільник Хмельницького Олександр Симчишин, проголосували тільки 2,84%. Менше “Свободи” набрала “Аграрна партія України” – 2,56%.

Як вам результати? За кого голосували ви? 

.,.,.,.