П’ятниця, 29 Березня, 2024

У Хмельницькому можуть дозволити продаж спиртних напоїв з десятої години ранку

У Хмельницькому розроблено проект регуляторного акта – рішення міської ради «Про встановлення обмежень щодо продажу та споживання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових на території міста Хмельницького». Відповідно можуть дозволити продаж алкогольних напоїв з десятої ранку. Далі розповість yes-khmelnytskyi.

У Хмельницькому вже декілька років діє такий регуляторний акт, відповідно до якого спиртні напої заборонено продавати у період з 22:00 до 11:00. Хмельничани чітко знають про обмеження на купівлю спиртних напоїв і, переважно, не сперечаються з продавцями з цього приводу. У новому проекті рішення пропонується дозволити продаж алкогольних напоїв з десятої години ранку. Якщо рішення буде ухвалено, то у Хмельницькому можна буде купувати алкоголь з 10:00 до 22:00, а не з 11:00, як зараз.

Нагадаємо, що проект рішення регуляторного акта – проекту рішення міської ради «Про встановлення обмежень щодо продажу та споживання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових на території міста Хмельницького» обговорили двадцять першого листопада у міській раді. В обговоренні взяли участь  участі працівники міської ради, підприємці, представників громадських організацій, правоохоронці. Кожен висловлював власні думки та пропозиції щодо зміни встановленого часу на купівлю алкоголю. Двадцять п’ятого листопада проект також розглянули на засіданні постійної комісії з питань соціально-економічного розвитку, інвестиційної політики та дерегуляції, яка теж надала свої пропозиції.

Пропозиції щодо зміни часового обмеження на продаж алкоголю були враховані. Тепер проект рішення повинна розглянути Державна регуляторна служба України.

Варто додати, що мета проекту полягає в тому, щоб обмежити шкідливий вплив вживання спиртного, пропагувати здоровий спосіб життя серед мешканців міста та протидіяти алкоголізму. Нагадаємо, що з 2015 року міська влада оголосила День знань днем тверезості, тому першого вересня заборонено продавати алкоголь.

.,.,.,.