П’ятниця, 29 Березня, 2024

Хмельницький зайняв 14 місце у рейтингу «Прозорі міста»

В Україні оприлюднили рейтинг прозорості ста найбільших міст нашої держави. Визначала рейтингові показники і проводила підрахунок балів третій рік поспіль організація Transparency International Ukraine. Далі на yes-khmelnytskyi.

Сумарний рейтинг прозорості складається за чотирнадцятьма показниками. Завдяки рейтингу можна зрозуміти, наскільки певне місто є відкритим для людей, а також дізнатися, чи отримують громадяни належним чином інформацію про заходи для боротьби з корупцією. Мета проекту полягає в тому, щоб мотивувати міста стати більш прозорими та відкритими для суспільства, а також вирішити проблему корупції в органах місцевого самоврядування.

Щороку фахівці Transparency International Ukraine аналізують відкритість міст за показниками у 14 сферах, а також надають рекомендації та допомагають впроваджувати найкращі практики на місцях. Протягом трьох років діяльності організації середній показник прозорості міст України збільшився на 53 відсотки. Це свідчить про те, що міста розвиваються, стають більш відкритими для людей.

У Хмельницькому впроваджують різноманітні заходи, які є індикаторами прозорості і відкритості: сервіси «Відкрите місто», «Відкритий бюджет», Програма «Громадські ініціативи», «Бюджет участі» та інше.

Найбільший прогрес цього року продемонстрував Покровcьк. Місто перемістилося з 89 на 22 сходинку. Цьому сприяло, насамперед, створення окремого розділу Прозоре місто на сайті Покровської міської ради.

На Хмельниччині найвищий рейтинг прозорості в обласного центру. Але, на жаль, до ТОП-10 найпрозоріших міст Хмельницький поки не потрапив. Нагадаємо, що у 2017 році він посів 14-у позицію,в 2018 перебував на 16-у місці. За підсумкам минулого року Хмельницький знову опинився на чотирнадцятій сходинці.  

До рейтингу потрапили ще шість міст нашої області: Кам’янець-Подільський (55 місце), Дунаївці (56), Нетішин (65), Славута (83), Старокостянтинів (89) та Шепетівка (94).

.,.,.,.