Четвер, 21 Жовтня, 2021

Як приготувати тісто для піци?

Важко пригадати людину, яка не любить піцу. Хтось вибирає тонку кірку, комусь до вподоби середня, а хтось надає перевагу товстому шару тіста. Якщо ви бажаєте скуштувати піцу за традиційним італійським рецептом, приготовану в печі, це можна зробити і в Україні. Її привезе доставка піци Хмельницький https://lapiec-pizza.km.ua/ – на сайті можна також замовити смачні салати й напої.

Якщо вам не хочеться готувати їжу самостійно чи не маєте на це часу, доставка привезе вам страви менше ніж за пів години. Поки ви можете відпочити чи зайнятися якимись справами. Можна зробити замовлення онлайн на сайті https://lapiec-pizza.km.ua/ чи в додатку. В розділі «Акції» є вигідні пропозиції, які допомагають заощадити. А коли ви матимете змогу та натхнення, можна спробувати самостійно приготувати піцу.

Рецепт тіста для піци з тонкою скоринкою

Піца за цим рецептом виходить хрусткою і дуже смачною. Просто додайте свої улюблені інгредієнти, щоб створити смачну страву. Пропонуємо рецепт на пропорції для 3 круглих піци діаметром 28 см або 2 прямокутні діаметром 25х40 см.

Інгредієнти:

  • 3,5 склянки пшеничного борошна
  • 1,5 склянки теплої води
  • 1 пакет сухих дріжджів (або 25 г свіжих дріжджів)
  • 1 чайна ложка цукру
  • 1 чайна ложка солі
  • 1 столова ложка оливкової олії

1. Покладіть всі інгредієнти в миску (якщо використовуєте свіжі дріжджі, спочатку приготуйте закваску) і ретельно перемішайте. Потім вимісіть тісто руками протягом декількох хвилин, поки воно не почне відлипати від рук і миски.

2. Накрийте миску з тістом чистою тканиною й залиште підніматися на 1 годину.

3. Розділіть тісто на три частини (якщо плануєте спекти 3 круглі піци діаметром 28 см кожна). Розкатайте його на столі, присипаному борошном.

4. Покладіть тісто на деко, застелене папером для випічки і злегка посипане борошном. Додайте соус, улюблені добавки й поставте до печі, розігрітої до 220 °C. Випікайте 20-25 хвилин. Піца готова, коли краї помітно золотисті, а верх підрум’янився.

Що варто врахувати?

Температура в професійних печах для піци сягає навіть 500 градусів. Жодна відома нам домашня піч не має таких параметрів. Ось чому піца в цьому місці потрапляє в духовку лише на кілька хвилин. Швидке випікання надає йому неповторний смак і вигляд, який дуже важко відтворити в домашніх умовах. І все ж навіть випікаючи у звичайній духовці, можна досягти хороших результатів. І вам не потрібно ні спеціального обладнання, ні складних інгредієнтів.

Просто дотримуйтесь кількох порад:

  • Вийміть із духовки всі піддони, які могли б перешкоджати циркуляції повітря.
  • Розігрійте її до максимальної температури.
  • Піца в піцерії потрапляє прямо на гарячу нижню плиту духовки. Вдома використовуйте круглу тонку тарілку – бажано з отворами. Керамічні або скляні форми не підходять, оскільки вони занадто довго нагріваються.
  • Під варильною поверхнею є нагрівальні елементи. Якщо ви покладете деко для піци прямо на нього, вона випікатиметься нерівномірно. Тому спочатку покладіть інший невисоке деко догори дном, а разом із ним і деко для піци. Завдяки цьому тепло пошириться, а низ тіста вийде красиво пропеченим.

Звичайно, не менш важливою за роботу з духовкою, є сама піца. На відміну від зовнішнього вигляду, зіпсувати піцу дуже просто. Найголовніше – це тісто, тож спробуйте наш перевірений рецепт вище. Смачного!