П’ятниця, 29 Березня, 2024

На будівлі Хмельницької міської ради підняли прапор Військово-морських сил України

Вчора, 6 грудня, на будівлі Хмельницької міської ради замайорів прапор Військово-морських сил України. Стяг вивісили вранці. Таким чином, Хмельницький приєднався до Всеукраїнської ініціативи – на підтримку полонених моряків. Серед членів екіпажу, які потрапили в полон, є мешканець Шепетівки Сергій Цибізов. Далі про це детальніше розповість  «Хмельницький.Yes».

Вчора, в День Збройних Сил України, Хмельницька міська рада приєдналася до ініціативи інших представників органів місцевого самоврядування. Тепер над входом до будівлі майорить прапор Військово-морських сил. Таким чином, Хмельницький висловлює свою моральну підтримку полоненим морякам, серед яких є і житель нашої області Сергій Цибізов. 

Нагадаємо, що ввечері 25 листопада, російські прикордонники захопили три українські військові судна, коли ті проходили Керченську протоку, прямуючи з Одеси в Маріуполь. На кораблях перебували 24 військовослужбовців, шістьох моряків поранено, важко поранених двоє. Більшість полонених віком від 18 до 27 років. Усі вони родом з різних областей України. В оприлюдненому списку полонених, які перебували на бортах бронекатерів «Бердянськ», «Нікополь» та рейдового буксира «Яни Капу», вказано прізвище 21-річного жителя Шепетівки Сергія Цибізова. Хлопець перебував на малому броньованому артилерійському катері «Нікополь». Сергій Цибізов служить контрактником у Військово-Морських силах півроку.

У вівторок, 27 листопада, Київський районний суд окупованого м. Сімферополя обрав запобіжний захід для Сергія Цибізова, заарештувавши його строком на місяць і 29 днів – до 25 січня 2019 року. Обвинувачення йому представили за частиною 3 статті 322 КК РФ – «незаконний перетин кордону». Через адвоката Сергій передав рідним листа, в якому зазначив, що у нього все добре і щоб вони не хвилювалися.

.,.,.,.