Четвер, 28 Березня, 2024

Книги про біг

Для справжнього атлета-бігуна важливою є не лише мотивація, але й професійні знання, які допоможуть йому швидше досягти своєї мети, уникнути складних травм та інших неприємностей на шляху до успіху. Кожен новачок має багато запитань щодо того, як правильно тренуватися, якого раціону харчування дотримуватися, якою має бути техніка бігу, як скласти програму тренувань тощо. Звісно, якщо є досвідчений наставник тренер, то він зможе допомогти і дати вам корисну пораду. Але, якщо ви вирішили самостійно тренуватися, то в нагоді стане наступна добірка корисних книг про біг. Їх автори  – досвідчені спортсмени та фітнес-тренери, які діляться власним досвідом, лайфхаками, технічними деталями тощо.

  •  «Біг з Лід’ярдом» ГАРТ ГІЛМОР, АРТУР ЛІД’ЯРД – цікава книга, яку можна вважати справжньою Біблією для бігунів. Її автором є фітнес-тренер з Нової Зеландії, який пропагував все своє життя оздоровчий біг. У книзі викладено усю необхідну інформацію для новачків та тих, хто серйозно цікавиться бігом підтюпцем: як правильно тримати руки під час тренування, які продукти краще вживати, а які варто викреслити зі свого раціону, які біохімічні процеси відбуваються в організмі людини під бігу тощо. Книга була написана всього за 2 дні, автор ви рішив її зробити безкоштовною.
  • «Біг по правилу 80/20» МЕТ ФІЦДЖЕРАЛЬД – розповідь про тонкощі тренувань професійних спортсменів. Головна увага прикута до правила 80/20, яке передбачає 80% тренувального часу потрібно приділяти бігу з легкою інтенсивністю, а 20% – із середньою і високою. Автор наводить переконливі докази того, що такий підхід є єдиним правильним і здатен принести гарні результати, а також пропонує практичні рекомендації, як правильно скласти свій тренувальний розклад та його дотримуватися.
  • «Пробіжи свій кращий марафон» МАКСИМ КРИВЕНКО – книга про підготовку до стартів і досягненні поставлених цілей. Автор ділиться своїм підходом до бігу, який є його стилем життя, приділяє велику увагу самим тренуванням, а також секретам, як досягнути кращих результатів, інколи виходячи із зони комфорту, спираючись на власний багаторічний досвід та знання.
  • «Від 800 метрів до марафону» ДЖЕК ДЕНІЕЛС – книга про біг, автором якої є найкращий тренер з бігу за версією всесвітньо відомого журналу Runner’s World. Вона являє собою готову програму підготовки спортсменів до забігів. Для початківців книга буде корисна цікавою інформацією щодо біохімічних та фізіологічних процесів, які відбуваються в організмі людини під час бігу, а також допоможе виробити власну програму підготовки. Професійним спортсменам інформація, що викладена на її сторінках, допоможе знайти та оцінити власні помилки, вдосконалити програму тренувань та швидше досягти бажаних результатів.
  • «Харчування в спорті на витривалість» МОНІК РАЙАН – навряд чи хтось сперечатиметься, що харчування має великий вплив на рівень підготовки та досягнення спортсмена. Тому цьому питанню необхідно приділяти не меншу увагу, аніж технічним моментам чи плану тренувань. Авторка книги є фахівцем із загальної та спортивної дієтології. У книзі вона чітко та легко пояснює головні принципи харчування з урахуванням особливостей різних видів спорту, які продукти можна, а які категорично заборонено вживати, як правильно скласти раціон спортсмена, що можна їсти перед змаганнями, а що ні.

Я перерахував лише 5 корисних книг про біг, але їх набагато більше. Читайте і ви у своїй підготовці будете у всеозброєнні. 

.,.,.,.