П’ятниця, 29 Березня, 2024

Олександр Симчишин розповів про свої здобутки на посаді мера та плани на майбутнє

Рух ЧЕСНО публікує серію інтерв’ю з міськими головами та членами їхніх команд у межах національної кампанії #ЧЕСНОзвіт. Під час інтерв’ю міський голова Хмельницького Олександр Симчишин розповів про свої здобутки на посаді мера та плани на майбутнє. Далі детальніше «Хмельницький.Yes».

Три року тому в Україні відбулися місцеві вибори. З 2015 року Олександр Симчишин дав 125 обіцянок, виконав – 56, провалив – 11, ще 58 залишаються в процесі виконання. Найкраще міський голова виконує обіцянки, які стосуються ремонту вулиць і доріг (20%), на другому місці – житлово-комунальне господарство (14%), на третьому – освіта (13%).

Недавно Олександр Симчишин розповів про свої найбільші здобутки на посаді за три роки. Зокрема, він приділив увагу об’єктам соціальної інфраструктури.

«Найбільше тішуся будівництвом об’єктів соціальної інфраструктури. У першу чергу це садочки та школи. Як багатодітний тато розумію, що принаймні дітям від народження треба створити нормальні умови. Збудували два повністю нових сучасних, класних дитсадки. П’ять об’єктів добудовано або в них створено додаткові групи. І наразі ми ще чотири будуємо. Загалом усіх навчальних закладів, які ми вже збудували чи зараз будуємо, є 12. А ще 2 стадіони, 16 спортивних майданчиків», – поділився міський голова.

Також мер розповів, з чим у нього асоціюється Хмельницький. Олександр Симчишин вважає, що не потрібно позбуватися іміджу міста ринків, адже це є однією з особливостей Хмельницького, яка демонструє те, що тут живуть активні люди. За словами міського голови, це малий бізнес, на якому будується багато сучасних розвинутих країн. Натомість у Хмельницькому прагнуть розвивати подієвий туризм та проводити різноманітні цікаві фестивалі, серед яких: «My Fest», «Поділля Джаз Фест», «Rock&Buh».

«Ми розуміємо, що в нас немає замків, фортеці чи якихось інших архітектурних надзвичайних “родзинок”, якими можна було б заманити велику кількість туристів. Тому ми намагаємося розвивати подієвий туризм: фестивалі, ярмарки, різні заходи. Багато заходів. Популяризуємо нашу особливу історичну спадщину. І нам це вдається», – розповів Олександр Симчишин.

Також Олександр Симчишин назвав три пріоритетні напрямки, над якими він буде працювати у наступному році.

«Перше. Наступного 2019 року починаємо будувати Палац спорту. Для нас це насправді грандіозне будівництво. У Хмельницькому немає й ніколи не було навіть близько подібного рівня об’єкта. Це не тільки спортивний, а й розважальний і подієвий об’єкт. Друге – сміттєпереробка. Наступного року маємо зробити проектно-кошторисну документацію та пройти всі експертизи. Третє – важко сказати», – зазначив мер.

Крім того, міський голова зазначив, що не збирається на парламентські вибори, адже вони його не цікавлять.

«Мене дуже часто питають, чи я на парламентські збираюся. Я не збираюся. Принаймні зараз у мене таких думок немає. Мене не цікавлять парламентські вибори. Мені подобається робити те, що ми зараз робимо, отримувати задоволення від результатів. На ще одну каденцію однозначно буду йти. Я вважаю, що достатньо двох каденцій, аби реалізувати всі ті завдання, які ставиш перед собою», – наголосив Олександр Симчишин.

.,.,.,.