Вівторок, 19 Березня, 2024

У Хмельницькому стартували тактико-спеціальні навчання із забезпечення порядку під час виборів

У Хмельницькому розпочалися масштабні тактико-спеціальні навчання із забезпечення безпеки громадян і порядку під час виборів. Далі розповість про це «Хмельницький.Yes».

Проведення таких навчань ініціювало Головне управління Нацполіції в Хмельницькій області. До тренувань долучилися на лише правоохоронці, а й медики та рятувальники. Учасники навчань відпрацювали відповідний алгоритм дій та взаємодію під час виникнення різних правопорушень під час виборів. 

Заступник начальника ГУНП в Хмельницькій області, керівник навчань Валентин Білянський розповів, що головна мета проведення навчань полягає у тому, щоб відпрацювати ситуації, які можуть трапитися під час проведення позачергових виборів до Верховної Ради. Це дасть змогу максимально ефективно, швидко та якісно вирішити їх на практиці.

Під час навчань було опрацьовано понад двадцять сценаріїв. Зокрема, куріння в приміщенні виборчої дільниці, поява нетверезої людини, підкуп виборців, суперечки, агресивна поведінка людей, задимлення, виявлення вибухівки, аварії та інші ситуації.

Ці навчання дадуть змогу поліцейським, медикам та рятувальникам якомога якісніше підготуватися до майбутніх позачергових виборів до Верховної Ради України та забезпечити на належному рівні безпеку і порядок.

.,.,.,.